Az apácarács felhasználása és rendelése

Apácarács, díszrács, farács

Apácarács, díszrács, farács

Mit is nevezünk apácarácsnak, mire használják?

2015. január 06. - sotdia

Az apácarács praktikussága mellett nagyon attraktív, ezért nem meglepő, hogy oly sok mindenre használják fel, nemcsak a kertben növényfuttatáshoz. Biztos mindenki látott már ilyen farácsot kertben, csak nem tudta, hogy így is nevezik ezt a díszítő elemet. Nemcsak kültéren, beltéren is lehet apácarácsot alkalmazni. Sőt, egyre elterjedtebben használják a bútorkészítők és lakberendezők, hobbi asztalosok.

De mi is ez a bútorelem pontosan? A farács vagy más néven apácarács, olyan vékony lécekből álló tábla, amelyek nem látható ragasztással vannak összeerősítve. 

Az elnevezése onnan ered, hogy valaha a kolostor kertekben gyakori volt az ilyen falécezés, sőt a zárdaablakokat is ily módon rácsozták, díszítették. Innen a neve: apácarács.

Nagy előnye a sokoldalú felhasználhatósága. Nemcsak a kerthelységben lehet alkalmazni, hanem számos egyéb módon is felhasználható, például ajtóbetétanyagként bútorokba szerelhető. Praktikus és dekoratív egyben, ha radiátort szeretnénk eltakarni otthonunkban. Az apácarács radiátorok eltakarására azért is alkalmas, mert nem gátolja a levegő áramlását, viszont alig látható át rajta. Ezért szokták használni radiátorok, fűtőtestek, bojlerek, villanyórák eltakarásához vagy ajtóbetétanyagnak.
Ajtóbetétanyagként többnyire előszobaszekrénynél, konyhaszekrénynél vagy cipős szekrénynél szokták beépíteni.

ajtofront_57_2_.JPG

Akinek nincs ötlete arra, hogy hol lehetne ilyen apácarácsot beszerezni, azoknak ajánlanám ezt az oldalt: www.naturtrend.com

A bejegyzés trackback címe:

https://apacaracs.blog.hu/api/trackback/id/tr656985045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Perlik Katalin 2019.04.01. 15:03:06

Tisztelt Cím ! Nekem a teraszom pontosan a lépcsőház bejárata mellett van. Ezért szeretnék oda tenni valami szépet,- Apáca rácsos dolgot, ami jó sűrű, hogy ne lássanak be. A terasz szélessége: 130 cm. A magasság elég lenne 100, max 110 cm. mert van egy 90 cm. lábazat, amivel már egy 2 m. ember sem látna be, Tudnának valamit ajánlani? Rolót nem szeretnék. Vagy fából, vagy bambuszból. Válaszukat előre is köszönöm. Üdvözlettel: Perlik Katalin.
süti beállítások módosítása