Az apácarács felhasználása és rendelése

Apácarács, díszrács, farács

Apácarács, díszrács, farács

Ha fürdőszobába akarom rakni az apácarácsot, akkor penészedik-e, kell-e kezelni valamivel?

2015. május 21. - sotdia

Az apácarács egyik nagy előnye a sokoldalú felhasználhatósága. Így a fürdőszobában is nagy hasznát vehetjük, ha el szeretnénk takarni a bojlert vagy a szerelvényeket, csöveket.

A szellőzést nem gátolja, így dekoratív és praktikus is egyben.

Ha az apácarácsot fürdőszobában alkalmazzuk, felületkezelés nélkül párás közegben hajlamos a penészedésre, mivel a bambusz rács felülete lakkozatlan, kezeletlen. Ezért ugyanúgy, mint bármelyik másik faanyagot, mindenképpen érdemes felületkezelni, pl. lakkozni, olajozni.

Ha tetszik a bambusz rács natúr, barna színe, akkor elegendő lakkozni vagy faápoló olajjal lekenni. Ettől mérsékelten vízálló lesz az apácarács, így nem fog lepenészedni a felülete. Viszont, ha a fürdőszobánkban például a fehér szín dominál és azt szeretnénk, hogy az apácarács színe passzoljon ehhez, akkor le lehet festeni. Ecsettel történő festés esettén vigyázzunk a festék megfolyására.

Bármelyik megoldást is választjuk, biztos, hogy a bambusz rács sokáig fogja díszíteni a lakásunkat, fürdőszobánkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://apacaracs.blog.hu/api/trackback/id/tr907375962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása